Vianmääritys: Kaiutin, ääni tai mikrofoni

Vika kaiuttimissa, äänessä tai mikrofonissa?

Muista, että ulkoiset vauriot ja asennustyöt, joita ei ole tehty virallisen huollon toimesta, voivat nollata takuun.

1. Varmista, että kaiuttimeen tai mikrofoniin ei ole päässyt likaapölyä tai vettä eikä laitteessa näy ulkoisia vaurioita. Jos epäilet, että laitteeseen olisi voinut päästä likaa, pölyä tai vettä, vika ei vältämättä ole takuun alla. IP68-puhelimissa nämä katsotaan erikseen, koska laitteen pitäisi sietää jonkun verran vettä ja hyvin pölyä.
2. Varmista asetuksista, että äänet ovat päällä ja äänenvoimakkuus on riittävän korkealla.
3. Varmista, onko ongelma vain yhdessä vai kaikissa sovelluksissa. Jos vika on yhdessä sovelluksessa, niin ongelma on ohjelmistoperäinen ja voit olla yhteydessä sovelluksen kehittäjään.
4 Jos puheesi kaikuu vastaanottajalle, tai kuulostaa himmeältä, varmista ettei puhelimen kuori kierrätä ääntä kaiuttimista mikrofoniin tai ettei käsi tai suojakotelo peitä mikrofonia, tai kaiutinta. Vika voi olla suojakuoressa.
5. Jos nämä vaiheet eivat auttaneet ja kaiuttimessa, mikrofonissa tai äänessä on vielä vikaa, palauta tehdasasetukset puhelimeen näillä ohjeilla. Vika voi olla ohjelmistoperäinen ja ohjelmisto nollaantuu tehdasasetusten palautuksella.
6. Jos ongelma jatkuu, ja takuu on voimassa, voit ottaa yhteyttä Oukitelin takuuhuoltoon takuulomakkeella tai olla yhteydessä jälleenmyyjääsi. Kun olet yhteydessä takuuhuoltoon, kerro tarkalleen mikä on vikana, miten vika alkoi ja mitkä vaiheet olet tehnyt, jotta takuuhuollossa tiedetään tarkallen ongelma ja huolto voidaan tehdä tehokkaasti.